Citat

Foto Bert Hellinger 1 kl„Din acest punct mă las condus fără să știu către ce final. Sunt complet în beznă, dar mă simt ca cineva prin care curge un șuvoi, un șuvoi care vine de departe și merge dincolo de granițe. Şi mă las într-o stare de permeabilitate. Din acest punct de vedere, nu sunt implicat deloc. Fântâna nu este una cu apa. Apa pur și simplu curge prin ea.

Cum este posibil sa ajungi sa atingi aceasta stare? Întâi îți alungi intențiile. Apa care curge prin fântâna nu are intenții. Nu are nici scop. Si cu toate acestea, apa ajunge pe camp, îl fertilizează și în cele din urmă dispare în mare.”

Şi cineva poate deveni lipsit de orice intenție dacă a renunțat la gândirea în termeni de bine și rău. Şi atunci nu luptă nici de partea binelui, nici a răului. Orice ar fi, este just. Viața este îndreptățită. Fericirea este îndreptățită. Şi pacea și războiul sunt îndreptățite. Şi pentru că devii permeabil, ceva bun poate apărea fără nicio intervenție.

Această stare nu este nouă. Lao Tse o confirmă. Şi Confucius. Mulţi filosofi au demonstrat-o dar în mod curios, aceștia nu au fost printre fondatorii marilor religii. Religiile au dus la razboi.

Starea care cuprinde lipsa oricărei intenții caută armonia cu legile universului, cu ierarhia profundă a lucrurilor; are încredere în mișcările sufletului, ale marelui suflet și aşa cum puteți constata, este în slujba păcii și iubirii.”

 

Extras din cartea „Un val, un ocean” Bert Hellinger

Fântâna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s