Citat

mama cu baietii 1Mama locuia pe Pantelimon, avea plimbările ei cu Bobby pe străzile pline cu vile spre Gara de Est…unde era și un părculeţ. Bobby devenise cunoscut în cartier, mai ales că era tare frumos, dragalas și iubitor, dar iubitor doar cu noi..el nu accepta să fie nici atins, și nici mângâiat de oameni străini familiei.

Prin anul 2000, vecinul din dreapta apartamentului meu s-a hotărât să își vândă apartamentul și să se mute la țară cu soția și fetiţa lor Kety. Eu aveam toate fetiţele din bloc pe lângă mine datorită lui Billy și mergeam cu ele în parc la plimbare. Mă iubeau și îmi spuneau „vecina”. Erau atât de frumușele micuțe, în jur de 10-11 ani toate. Le învățam să-și facă codiţe și să se îmbrace asortat..și să numere în limba italiană.

Când am auzit de această oportunitate, imediat am întrunit un consiliu de familie și ne-am hotărât! Mama trebuia să-și vândă apartamentul din Pantelimon și să se mute lângă mine! Zis și făcut! În fiecare seară mergeam să „vrăjesc” familia vecinului, familie care avea o pisică, pe nume Katy. Pisicuța intrase în călduri și era sărăcuța în mare suferință. Eu mergeam în vizită cu Billy, pentru că el era în permanenţă lângă mine. Billy nu avea absolut nimic cu pisicile, dimpotrivă, era chiar prieten cu ele.

Într-una din seri, stăteam de vorbă cu vecina și făceam presupuneri și aranjamente despre mutare…deodată s-a făcut o liniște deplină, chiar suspectă. Când mergem să vedem ce se întâmplă..am avut marea surpriză să-l vedem pe Billy peste Katy într-o încercare disperată de amor! Am simțit că leșinăm de râs și mi-am luat băiatul pe sus și l-am dus acasă!

După ce am scos la vânzare apartamentul mamei..care cam stagna și nu se vindea deloc, mă anunță fericit vecinuţul meu, cum că a găsit deja client pentru apartament și a luat chiar și avans! Jale mare pe mine, mi s-au înecat toate corăbiile una câte una, am fost la tata să vorbesc cu ei, eram foarte supărată! Tot planul nostru se dusese la vale rău de tot. Dar până la urmă..trebuia să acceptam și gata!

După vreo două săptămâni, vine vecinuţul la mine să-mi spună că persoana cu care tranzacționase, a anunțat că renunță la apartament, pierzând avansul dat și să mă întrebe dacă mai sunt interesată de cumpărarea lui! A apartamentului!! Păi cum să nu fiu??? Mi s-a părut ceva de domeniul fantasticului și nu mai aveam mâini să sun la ai mei și să-i anunț vestea cea mare!

baietii mei dormind cu unul treaz

baietii mei pe fotoliuDar cum să facem cu apartamentul mamei din Pantelimon, care stătea pe loc?? Am stat și m-am gândit și mi-a venit ideea salvatoare. Am dat în ziar două anunțuri diferite, unul cu un preț și altul cu un preț putin mai mic..am făcut un artificiu, o mică strategie..încercam marea cu degetul! Şi am avut succes…chiar în seara în care a apărut anunțul, a venit la mama cineva interesat, o familie de constructori cărora le plăcea zona și chiar apartamentul. Ca un făcut, în timp ce aceștia erau în casă, mama a mai primit telefoane de la oameni interesați..ceea ce a dus la grăbirea deciziei potențialilor cumpărători. Au scos din buzunar 1000 de euro avans și au spus că rămân înțeleși și apartamentul este deja vândut. Ba încă, doamna îi transmitea mamei „spuneți-le ca mai este un apartament de vânzare în zonă” :).

mama cu baietii 3Când au eliberat vecinii mei apartamentul mamei, au lăsat în urma lor un dezastru greu de imaginat! La baie un perete acoperit cu un placaj…a rămas complet dezgolit și era beton curat! La baie și bucătărie a rămas o mizerie greu de descris în cuvinte…la bucătărie în locul sifonului de la chiuvetă era o pungă de plastic infectă. Mama și-a anunțat vizita ca să-și vadă noua casă..ce să vadă? Am încercat să mătur puţin..nu existau nici prizele, ci doar niște găuri cu cablurile la vedere. În final, mama a ajuns și s-a luat cu mâinile de cap, Bobby s-a împotmolit în praful mizerabil…însă tranzacția era deja încheiată și gata! S-a mama 4trecut curând la renovare. Până atunci mama s-a mutat la mine..și am trăit împreună mai mult de o lună de zile..timp în care Billy și Bobby au început să se cunoască mai bine și să se învețe unul cu altul.

În prima plimbare cu amândoi, în care să-i arăt lui Bobby noul său cartier, totul a decurs destul de bine, nu era necesar să folosesc lesa. Însă când am ajuns la colţ, l-am certat pe Billy pentru că făcuse o prostioară…Bobby nefiind obișnuit cu asemenea tratament..a luat-o la goană pe străzi, eu când am constatat dispariția lui, era deja prea târziu, căci dispăruse din raza mea vizuală..aşa că dă-i și caută disperată, cu Billy în braţe..ca să nu mai stau și după el căci mirosea toate tufele și ierburile, ghenele și toate colțurile și împuțiciunile. Billy mergea numai cu nasul în pământ..ca să nu-i scape vreun miros.

bobi mustaciosAm renunțat la căutările în zadar și m-am hotărât să-l duc pe Billy acasă și să pornesc din nou în căutarea lui Bobby, eram îngrijorată că s-a pierdut, deoarece nu cunoștea locul, acesta fiind complet nou pentru el. Dar…când ajung acasă, mare surpriza!! Bobby stătea cuminţel în faţa blocului, lipit cu fundul de ușa de la intrare, parcă era o jucărie din pluş! Nu pot să vă descriu ce am simțit când l-am văzut..parcă toată adrenalina din corpul meu se transformase într-un şir de soldați infanteriști, care se îndreptau ordonați către bietele mele suprarenale..aşa am respirat de ușurată…

Capitolul 12 – Billy și Bobby se mută împreună

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s