Citat

images (1)„Gândiți-vă la cea mai plăcută și plină de iubire amintire pe care o aveți. Acordați-vă un moment pentru a retrăi amintirea cu ochii închiși, readucând-o la viață. Ce simțiți? Nu vă simțiți bine? Nu retrăiți sentimentul, măcar într-o oarecare măsură, din acea întâmplare fericită – chiar dacă s-a petrecut cu mulți ani în urmă? De ce se întâmplă acest lucru?

În momentul în care accesați și activați amintirea iubitoare, frecvenţa iubirii se propagă în corp și are un efect fiziologic vindecător corespunzător. După cum am mai arătat, Institutul HeartMath a publicat studii care arată că acest tip de amintiri pozitive poate avea realmente un efect vindecător asupra AND-ului afectat.

Aşa cum amintirile noastre pline de iubire transmit frecvențe vindecătoare prin tot corpul, amintirile dureroase, distructive, distorsionate, transmit frecvențe care provoacă boală și o stare de rău. Conform cercetărilor Dr. Lipton, aceste amintiri distructive emit un semnal în organism care ne face să interpretăm actualele circumstanțe ca fiind amenințătoare chiar și atunci când nu sunt. Acest lucru face ca organismul nostru să se afle în stare de stres. Vă încurajez să faceți un experiment în acest sens. Readuceți-vă în minte o amintire care este încă dureroasă și observați cum vă simțiți. Dacă vă gândiți suficient de mult la ea, nu numai că vă veți simți rău, ci veți determina celulele organismului să intre, efectiv în „modul de autoprotecţie”, iar sistemul nervos în cel de „luptă sau fugi”.

Din păcate inconștientul nostru se poate concentra asupra acestor imagini distructive fără ca noi să știm. Când este aşa, are același efect distructiv asupra organismului precum gândurile și imaginile negative conștiente. Mulţi oameni trăiesc cu acest „proces de creare a bolii și stării de rău” zi de zi și nici măcar nu știu asta până nu se îmbolnăvesc. Tocmai de aceea, sursa problemelor noastre se manifestă în 90% din cazuri la nivel inconștient, abordarea conștientă a cauzei problemelor noastre fizice, emoționale sau spirituale fiind imposibilă.

Vestea buna este că, necesara cheie a vindecării problemelor din temelii se află în sufletul omenesc și nu în ceva din afara noastră. Nu avem nevoie decât de o modalitate de a lua puterea resurselor de iubire din suflet și a o folosi la vindecarea imaginilor distructive care duc la boală.”

Echilibrarea energiilor organismului „este singurul domeniu din sănătate în care nu s-a raportat vreodată un caz cu manifestarea unor efecte adverse” aşa cum susține Dr. Paul Harris.

Extras din cartea Codurile vindecării de Alexander Loyd, pag 214-215

Vă recomand această carte, mie personal mi-a făcut mult bine. Ea trebuie citită atent și relativ lent pentru aprofundare, uneori recitesc fraze întregi pentru a-i înțelege cu adevarat sensul prețios.

Amintirile dureroase :un „bagaj” nedorit pe care îl putem uita într-o gară

2 răspunsuri »

    • Absolut, dar din pacate avem unele care ne pot imbolnavi prin stresul acumulat din ele..pe acelea trebuie sa le vindecam. De aceea am specificat ca este vorba despre amintirile dureroase. Multumesc pentru vizita 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s