Citat

Pentru că este sezonul ei, mi se pare necesar să informăm pe cei care nu cunosc acest produs și să reamintim celor care deși îl cunosc, mai au încă poftă de el…cum mi se mai întâmplă chiar mie, chiar dacă nu a fost niciodată un desert preferat de mine.

Pe cât este de apetisantă, de frumos prezentată, de gustoasă și frumos colorată, pe atât este de toxică – ÎNGHEȚATA!
Am fost astăzi în parc și am constatat câte mămici oferă „deliciul” acesta copiilor lor, deoarece habar nu au ce cumpără, cu un preț destul de piperat.

Redau mai jos un text extras, cuprinzator și folositor pentru cei ce doresc să ţină cont de sănătatea lor și să se abțină de la acest desert, pe cât de delicios, pe atât de periculos.

„Înghețata constituie desertul dvs preferat?

Gândiți-vă atunci un pic la opinia științifică asupra acestui dulce preparat. Înghețata se găsește la originea toxinelor difuzibile, pentru că ea este o mixtură de proteine cu un înalt grad de putrefacție, fie că este un tip comercial, fie că este pregatită în casă. Dr. Axel Emil Gibson, un pionier al studiului putrefacției proteinelor, a făcut câteva observații interesante asupra acestui fel de mâncare, care se bucură de o favoare atât de generală.

“Congelarea dă smântânei ultima sa tușă de corupere fiziologică. Substanţe care fermentează rapid – cum ar fi laptele, smântâna, fructele – se dezagregă imediat ce sunt congelate. Dar cum stoparea activităților microbiene provocată de frig, nu este decât temporară, înseamnă că activitatea distructivă a bacteriilor, este reluată de îndată ce înghețata se topește în stomac, oferind astfel, un ospăț de celule putrefiate, imensei hoarde de minusculi mâncători de cadavre. Evidenţa acestui carnaval macabru scapă gustului, fiind mascată de marele magician care face să treacă orice – zahărul. Pentru că în această înmormântare fiziologică a smântânei înghețate, înghețata joacă rolul îmbălsămătorului, iar zahărul pe cel al fluidului de îmbălsămare.”

Şi alte produse putrescibile pot produce același fel de toxemie: numai că în lunile toride ale verii, o cantitate imensă de înghețată este consumată, în special de către copii. Este posibil să facem o apropiere între acest obicei și faptul că epidemiile de poliomielită izbucnesc în general, în lunile iulie și august? Unii medici cred că da. Şi recomandăm părinților să interzică înghețata copiilor mici în această perioadă.”

Dr. Henry Bieler în cartea sa ALIMENTELE- Miracolul vindecării pag 128-129

Înghețata – desert sau otravă?

Reclame

5 răspunsuri »

    • Voi incerca o traducere cu Google…insa ma tem ca nu se va intelege prea bine. O sa lucrez dupamasa la asta. Multumesc mult pentru interes, este foarte important ca lumea sa stie asta, mai ales parintii. Poate inghetata nu face dezastre atat de mari cand mananci rar, dar nu poti sti niciodata, unii se pot imbolnavi doar de la o cupa, iar altii pot manca cu tonele. Totusi ravagiile pe care le face smantana decongelata in stomacul fierbinte, nu poate trece „neobservata” de organism..asa ca ceva ceva tot face rau acolo.
      Multumesc Alina, ma bucur cand cineva e interesat de aceste articole. Voi posta mai des.

  1. există înghețate și fără produse de origine animală. eu mănânc doar înghețată cu lapte de soia sau cocos.
    Și mai delicioasă și mai sănătoasă 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s