Citat

Oare ce se întâmplă atunci când un bărbat care are 60 de ani, pleacă de acasă, din familia lui, de lângă frumoasa lui soție, dintr-un confort special, deosebit, abandonând chiar propria afacere de familie…ca să ajungă jucarie în mâinile unei fete de 25 de ani, fără nimic, care locuiește într-un cămin?

Unii ar spune că este de vina Cupidon cu săgețile lui aruncate alandala, ba chiar și povestea cu țigla care cade în cap și te-a pocnit de nu te vezi. Un prieten drag, mi-a spus chiar că aceasta este iubirea cântată, iubirea descrisă de poeți în poeziile lor.

Se mai spune că atât a fost de scurtă iubirea față de soție, că deja era încheiat ciclul ei și bărbatul respectiv, fără să țină cont de absolut nimic și-a urmat calea iubirii noi apărute, în viață lui.

De ce aceste lucruri se întâmplă doar bărbaților? Studiind statisticile, ei sunt aceia care o fac cel mai des. Oare ei își închipuie că femeile nu iubesc? Că lor nu le pică o țiglă în cap…sau nu sunt atinse de săgeata dezorientată a micuțului zeu?

Pentru ei este foarte simplu și ușor, nu există reguli, deoarece dragostea nu este un joc, desfășurat după reguli precise. Însa, femeia iubește și cu sufletul și cu mintea.

Aceasta cred eu, că este o mare diferență între dragostea unei femei și cea a unui bărbat. Un bărbat este permanent implicat în jocul seducției, cum îmi spunea o prietenă dragă. El nu ar putea să trăiască în afara acestui joc. Pentru că, da…pentru el totul se reduce la un joc. Este incitant să se asigure de terenul propice, pentru a-și arunca propriile săgeți seducătoare.

Unii bărbați, se aruncă în vâltoare, sunt genul „fie ce-o fi”, aceștia, precum cel de mai sus, care a fugit de acasă cu bocceluța, lăsând totul în urma lui de izbeliște…ca mai apoi să se întoarcă cu codiţa între picioare la soția dragă, care îl iartă, că aşa sunt femeile.. și își urmează cursul vieții mai departe, până la următorul „tăvălug”, până la următoarea țiglă picată în cap.

Alţi bărbați, sunt mult mai calculați. Întâi aruncă o vorbă, fac un comentariu tendențios… învăluie cu mister. Apoi se retrag liniștiți așteptând marele efect. Dacă domnișoara se arată interesată de el, cât de cât, va fi un semn pentru acesta să continue vânătoarea, însă nu se repede ca lupul la pradă, nu își poate ruina calculele precise, ar eșua din start procesul. El mai așteaptă câteva zile, mai trimite un mic semnal, să nu se raceasca „ciocolata” iar apoi dă lovitura de graţie! Dacă merge, reduta este cucerită, iar ea poate deveni ori o frumoasă aventură de-o noapte, ori ceva din când în când, a la long până se „moleșește” unul din ei și încetează de la sine…sau până apare altă redută, mult mai mândră și frumoasă, chiar mai greu de cucerit.

Acești din urmă bărbați, pot recurge la orice fel de tehnici de seducție, deoarece sunt bărbații gen „eternul burlac” și niciodată îndrăgostit, sau de fiecare dată îndrăgostit, depinde de cine îi pică în mreje. Ei sunt cei care anunță domnișoara, în modul cel mai cinic cu putință „știi…eu nu vreau să am cu nimeni o relație serioasă, nici nu vreau să mă căsătoresc, deci dacă dorești și mă placi, putem fi foarte buni prieteni, dar atât!” Din start el este protejat de acest anunț, acest anunț pe care îl face cu tot dichisul, în momentul în care domnișoara acceptă, este încântată de el,  sau în cel mai rău caz..deja s-a îndrăgostit. Niciodată nu va exista nici cea mai mica portiță de discuție între ei, asupra relației, deoarece bariera protectivă se lasă, fără a da posibilitatea domnișoarei să intervină…”ă ă ă…doar ţi-am spus, am fost onest..nimic nu mi se poate reproșa..”

Cine dorește să iubească în aceste condiții, o face pe contul propriu, își asumă responsabilitatea unei lacrimi pe obraz…ori rămâne cu lacrima…ori lasă și ea bariera jos și pleacă mai departe. Întotdeauna funcționează liberul arbitru…

Dar cu dragostea? Cu ea cum rămâne? Ea ce barieră să lase?

Ce barieră poate lăsa soția abandonată datorită unei săgeți, pentru ea otrăvite? În această situație, ea va trebui să înțeleagă iubirea lui și să o accepte, ca fiind dragostea adevărată slăvită de poeți, ilustrată de pictori și altele…Ea trebuie să își pună frânele iubirii și să rămână prizonieră în ea, ori să plece mai departe, așteptând o țiglă în cap, să o izbească, sau mai rau, resemnându-se că viața ei amoroasă s-a încheiat…că cel cu care credea ea, că o să îmbătrânească împreuna, dorește să întinerească lângă o fetișcană, citat de la un prieten.

Sigur, povestea este veche de când lumea și pământul, dezbatută și analizată pe larg de tot felul de specialiști, de analiști, psihologi, filosofi  și alții deștepți. Nimeni nu a putut oferi o concluzie la aceste fapte, nimeni nu a descifrat acest mister.. și nu există nici un remediu. Faptele pot fi luate ca atare și acceptate pentru ceea ce reprezintă ele, fără să le gândești prea mult și în special, să nu încerci să înțelegi. Pierzi din start. Este o enigmă fără descifrare! Singura explicație plauzibilă, este luarea de bună, a poveştii lui Cupidon. Nimic altceva nu se explică. Este un fenomen paranormal… fără rațiune. Pur animalic.

A recomanda unei femei care iubește, să lase pe cel iubit și sa fie liniștită cu viaţa ei…este ca și cum vrei să o droghezi cu morfină, să o anesteziezi..unde s-a mai văzut asa ceva???Pai cine poate trăi, cu anestezie generală

Am ajuns la vârsta la care pot înțelege femeile mature. O femeie la 50 de ani, se poate socoti în deplinatetea maturității sale, definitivată ca „fructul”, copt pe ram, efervescentă și împlinită la minte. Pot vedea și simți pe propria piele, ajunsă în sfârșit în pârg, ce anume dorești și ce anume primesti. Niciodată nu primeşti ce îţi doreşti.

În schimb la vârste foarte tinere, primeai şi ce nu-ți doreai. Aici este marele secret. Atenția unui bărbat matur, este îndreptată întotdeauna către o tânără, în special când acesta, se află în fazele tinereţii sfârşite…este doar ultima lui pâlpâire de viaţă amoroasă. Cu cine să și-o petreacă? Cu femeia matură? Păi va avea parte de ea, tot restul vieţii lui de maturitate, atât cât i-a mai rămas…aşa că mereu o va prefera pe cea tânăra, în satisfacerea poftelor tinereții întârziate,  învinsă de andropauză. Niciodată el nu va vedea partea ridicolă a situației. Doar e bărbat, iar acest privilegiu, este numai și numai al femeilor.

Ce poate să mai facă acum prietena mea, părăsită după ani de familie, de maturitate împreună cu soțul ei, de dezvoltare a vieții lor personale, ajunsă la un nivel împlinit, în viaţă, în iubire…când se trezeşte într -un miez de noapte,  cu dragul ei soț, făcându-şi bocceluța ca să plece la dragostea mare a lui, țintuit de lovitura țiglei în cap, considerând că din acel moment, viața lui abia începe…iar a ei tocmai se termină.

Vă întreb pe voi, credeți că în viată trebuie întotdeauna să te ghidezi, urmărindu-ţi instinctul primar? Este acest instinct,  mai presus de noi? Suntem oameni, sau acționăm ca animalele?

Ce se întâmplă

Reclame

6 răspunsuri »

 1. de când mă știu, am auzit refrenul… *ei, el e bărbat, bărbaților li se mai întâmplă să calce strâmb… sau *ei, el are voie că așa sunt bărbații făcuți, nu pot fi doar cu una…
  evident, lucrul acesta trebuia să o consoleze pe mama când tata iar își găsea o amantă sau pe mine, când descopeream că tata încearcă să-mi agațe colegele de clasă…
  e penibil și ți se face silă când găsești astfel de oameni, care merg pe mâna sigură a unei scuze… *ei, eu sunt un animal, ce vrei, trebuie neapărat să fac pe unde apuc, orice îmi place…
  ar trebui să ne simțim măgulite că despre noi nu se spune că am fi instinctuale, dar culmea tocmai acesta este lucrul care-i determină pe unii să plece… *tu nu ai foc, ea are…
  îmi pare rău pentru toate prietenele care sunt părăsite, dar important este să nu uite că nu soții erau cei care le dădeau identitate, ci trebuie să se ridice și să trăiască mai departe. dacă până acum s-au pus pe locul doi, să se bucure de ocazia pe care le-au dat-o răii 🙂 de-a fi pe locul 1 și să se simtă bine în pielea lor…
  oricum, mai bine singură, clar, decât în doi și totuși simțind că ar fi 3 ori chiar 4, în același cuplu…

 2. Pingback: Femei singure (continuare rapidă, foarte necesară) « Despre sufletul meu

 3. Mereu bărbaților li s-a găsit scuza. Oare de ce? Poate pentru că întotdeauna bărbații au fost mai presus de femei, cu tot dreptul acestora din urmă, lor la vot!
  Bărbații sunt ghidați în viaţă de instinctul primar, ei gândesc numai prin prisma satisfacerii propriilor pofte și au marea pretenție ca femeile sa-i înțeleagă, ba chiar să le accepte acest comportament, ca fiind firesc.
  Bărbații au fost mereu scuzați, ajungând până la condamnarea femeii, chiar într-un caz odios de viol.. spunându-se..”vai, dar fata l-a provocat, pe el, pe biet, altfel nu ar fi vinovat cu nimic, este doar bărbat. Şi prin asta spunem totul.
  Da, ai mare dreptate, mai bine pentru ea singură, deoarece așa cum îmi spunea un prieten drag, lasă locul liber pentru un alt bărbat, mult mai bun și înțelept, decât cel pe care l-a avut pana atunci.
  Mulțumesc pentru comentariu, foarte interesant și cât se poate de adevărat.
  Nu vreau sa condamnăm bărbații, de fel nu sunt o feminista înfocată, însă e trist că de cele mai multe ori, ei nu au capacitatea de a înțelege atunci când întâlnesc cu adevărat o femeie bună pentru ei, nu sunt în stare să o aprecieze la adevărata ei valoare…mereu pasărea de pe gard, cântă mai frumos „are foc”.

 4. A dărui dragostea, este mult diferit de acționarea la primul impuls..la prima emanare de feromoni ale unei don’şoare de 25 de ani.
  Dragostea, ca să fie dragoste adevărată este numai cea dăruită…Agape de cand lumea și pământul. Eu cred că nu are a face cu instinctul primar. Cel ce se lasă dominat de acesta, nu știe ce este dragostea, nici măcar nu o poate simți, ci o confundă întotdeauna cu pasiunea.
  Mulţumesc tare mult pentru răspuns. Îmi place să aflu şi alte păreri. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s