Citat

Jalal al-Din Rumi a fost un teolog genial, un reprezentant al islamismului, învățat renumit , adorator al lui Dumnezeu şi totodată unul dintre cei mai mari poeți mistici ai tuturor timpurilor. Rumi s-a născut la 30 09 1207 la Balkh, zonă care a devenit mai târziu parte a Imperiului Persan, iar acum este Afganistan. A încetat din această viaţă la 17 12 1273. Rumi înseamnă din Anatolia romană.
„Am venit să strălucesc” a spus Rumi, iar când citești versurile lui, uiți de limitările pe care le ai, iar ochii învață să privească doar către în sus. Nu mai rămâne nici un singur strop al inimii tale, care să nu vibreze de fericirea trezirii la realitatea celei mai profunde frumuseți, nu ești omul obișnuit al unui orizont mărginit, ci scânteierea vie, a celui care işi recunoaște ințelepciunea.
Ca să înțelegi poezia lui Rumi, trebuie să te arunci în oceanul iubirii lui Dumnezeu.

Vă ofer cu mult drag, ceea ce pe mine mă „încarcă” pozitiv, ceea ce îmi face bine. Poezia, este cel mai frumos moment in viata noastră, cu adevarat simți că eşti într-o altă lume atunci când citești sau asculți o poezie frumoasă. Dar toate sunt frumoase.

Poezia exprimă în versurile ei, minunăţia lumii şi frumusețea sufletului celui care a compus-o. Simți tu în tine, ceea ce simte poetul, ceea ce el dorește să transmită, captezi tu, cu toata inima.

Terapie pentru suflet. Avem nevoie mereu în viaţă de asemenea miracole, astfel încât totul să strălucească, aureolat în toate nuanțele frumuseții şi luminii curate, diafane, senine.

Rumi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s