Iata un adevar

Stare

De ceva vreme, sunt preocupata de nutritie, de alimentatie, cat mai echilibrata. Legume si fructe la discretie, seminte crude si inmuiate de toate felurile..o bogatie de gusturi si arome. Plus miscare si mult mers pe jos, excelent.

Nu vreau sa descriu, cum am inceput, de ce..si in ce fel. Pot sa spun cu mana pe inima ca am inceput la multele si insistentele indemnuri ale unui prieten tare drag mie. Si am folosit si simt si imi este tare bine si fizic si incet incet se instaleaza bunastarea si psihic. De fapt ma simt extraordinar de bine, pot sa strig in patru mari si patru zari.

Am gasit un citat extraordinar intr-o carte la fel de extraordinara, numita „Alimentele – miracolul vindecarii Dr. Henry G. Bieler. Nu este necesar cine stie ce imbold, sau motiv pentru a face schimbari..nici macar pentru a citi cartea, ci aceasta carte te face ea singura sa o citesti..sa vrei sa faci ceva, in primul rand pentru tine.

„Omul modern a devenit un animal indopat cu vitamine, plin ochi cu antiacizi, calmat cu barbiturice, alinat cu aspirina, stimulat cu benzedrine, afectat de boli psihosomatice si hartuit de chirurgie. Produsul pe care Natura l-a plasat pe treapta cea mai de sus, a devenit o creatura obosita, ulceroasa, hiperincordata, migrenoasa, suprastimulata si nevrozata”
Herbert Ratner
si inca un citat:
„Cea mai mare parte din ceea ce mancam, este superfluu. Am putea trai cu un sfert din ceea ce inghitim. Celelalte trei sferturi, servesc la a-i face sa traiasca pe medici. Pare foarte modern nu-i asa? Ei bine, butada figura pe un vechi papirus egiptean. Din cele mai vechi timpuri, omul a cautat intotdeauna cu infrigurare regimul cel mai bun”
Wiliam Osler.
Reclame

3 răspunsuri »

  1. Oamenii intr-adevar fac o placere din mancare…mai ales cand nu o pot procura altfel (placerea!).
    Inainte oamenii isi ascultau corpul, mancau cand le era foame, acum au aparut „social eating”, fast foods si mai ales toti aditivii din mancare! Hormonii de crestere injectati in animale ne fac si pe noi sa crestem…nu crezi?

  2. Placerea mancarii este o realitate, chiar daca ai si alte placeri, placerea gustului parca le surclaseaza pe celelalte…cu exceptii pe care nu vreau sa le amintesc aici, nu sunt in subiect 😉
    Toate vegetalele au arome infinite si sunt un deliciu, de aceea noi oamenii, suntem singurele fiinte care ne putem defini gustul, zic eu. Noi stim sa mancam ceea ce avem nevoie, dar nu intotdeauna facem asta, deoarece suntem invatati cu fel de fel de „gusturi” si am uitat ce anume avem nevoie…preferand ce ne place.
    Hormonii de crestere injectati in mancare, provoaca o crestere si o dezvoltare rapida..ducand la un un deces la fel de rapid.
    Vrei sa facem un „social eating”…la o salata de morcovi cu telina si plina de marar si patrunjel, asezonat cu ulei de dovleac si suc de lamaie, plus paininca deshidratata cu seminte? iar ca desert un bol de seminte asortate (in, susan, floarea soarelui, dovleac, etc.) inmuiate cu fructe? Ce zici?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s