A inghetat iadul?

Standard

Conform unor postări pe net, următoarea întrebare ar fi fost pusă la un examen de chimie la Universitatea Liverpool. Răspunsul dat de unul dintre studenţi a fost atât de profund încât profesorul l-a împărtăşit colegilor săi, iar astfel am ajuns să avem plăcerea de a-l cunoaşte.

 Întrebare suplimentară:

 Este iadul exoterm (emite căldură) sau endoterm (absoarbe căldură)?

 Pentru a-şi demonstra opinia, cei mai mulţi studenţi au folosit legea lui Boyle, care spune că un gaz se răceşte, atunci când se extinde şi se încălzeşte atunci când este comprimat, sau ceva similar.

 Însă unul dintre studenţi a scris următoarele:

  “În primul rând, trebuie să cunoaştem cum se schimbă masa iadului în timp. Aşadar, trebuie să cunoaştem rata cu care sufletele intră în iad, comparativ cu rata celor care pleacă din iad.

Cred că putem să presupunem cu destul de multă siguranţă că, odată ce un suflet ajunge în iad, nu mai iese niciodată. Prin urmare, nici un suflet nu iese din iad.

 În ceea ce priveşte rata celor care intră, să ne uităm la diferitele religii care există astăzi în lume. Cele mai multe dintre aceste religii spun că, dacă nu eşti un membru al lor, vei ajunge în iad. Dat fiind că există mai mult de o singură asemenea religie şi cum oamenii nu sunt membri mai multor religii simultan, putem să facem estimarea că toate sufletele merg în iad.

 Date fiind ratele naşterilor şi deceselor, putem să spunem că numărul sufletelor din iad creşte exponenţial. Acum trebuie să ne uităm la volumul iadului. Din cauză că legea lui Boyle spune că, pentru ca temperatura în iad să rămânăconstantă, volumul iadului trebuie să crească proporţional cu numărul sufletelor care intră.

 

Acest lucru arată că sunt două posibilităţi:

 (1) Dacă iadul se extinde cu o rată mai mică decât cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea în iad vor creşte atât de mult, încât până la urmă se va declanşa tot iadul pe pământ.

 (2) Dacă iadul se extinde cu o rată mai mare decât cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea vor scădea până când o să îngheţe iadul.

 

 Aşadar, care din ele este valabilă?

 Dacă acceptăm postulatul pe care mi l-a dat Jane în primul an de facultate, „o să îngheţe iadul înainte să mă culc cu tine” şi ţinând cont de faptul că m-am culcat cu ea azi-noapte, atunci ipoteza a doua trebuie să fie cea corectă.

 Prin urmare, sunt sigur că iadul este endoterm şi că a îngheţat deja.

 Corolarul acestei teorii este că, din moment ce iadul a îngheţat, rezultă că nu mai acceptă nici un suflet şi a dispărut…rămânând numai Raiul, ceea ce, prin urmare, dovedeşte existenţa unei fiinţe divine – ceea ce explică de ce, noaptea trecută, Jane striga: „Dumnezeule!”.

 

 Acest student e singurul care a luat 10.

 

Reclame

Despre clauclaudia

Cineva tare drag mie, mi-a spus odata ca as avea talent la scris...si ca ar fi bine sa incep sa insailez cate ceva...sa insir cuvinte ca margelele pe ata...sau sa le cos in urma acului, ca ceva ceva tot o iesi. Habar nu am daca am talent la scris...dar stiu clar ca imi place sa scriu! De multe ori vad imaginile cum imi danseaza prin fata ochilor..si atunci trebuie...musai sa le aliniez pe "hartie".

7 răspunsuri »

  1. Multi dintre cei care au dat piept cu frigul indelungat si patrunzator au fost tentati sa creda ca iadul e un loc mai degraba inghetat decat unul in care arde focul vesnic. Insa in Pateric un avva il intreba pe un duh din iad: Cum e in iad si daca e acolo vreo bucurie? I s-a raspuns asa: In iad stam cu totii scufundati in mocirla si nu vedem pe nimeni. Bucuria cea mai mare, singura dealtfel este cand uneori intrezarim ceafa cuiva. Asadar, iadul e a fi singur si imobilizat, nici la cald si nici la rece. E destul atat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s